Huzatszabályozó kémény kalap 180 mm-es

Huzatszabályozó kémény kalap 180 mm-es
46 095 Ft

A huzatszabályzó kéménykalap kiegyenlíti a szeles időjárás okozta nyomás különbséget, illetve javítja fűtés költséghatékonyságát gáz és vegyes tüzelésű kazánok esetében.

(Készleten nincs, megrendelésre)

Részletek

A huzatszabályozó használatával jelentős energia, illetve költségmegtakarítás érhető el. Normál esetben a kéményből kiáramló égéstermék nagy százalékban még éghető gáz, a huzatszabályozó hatására ezek a gázok is hasznosításra kerülnek, így érhető el az energiamegtakarítás.

Vegyes tüzelésű kazánok esetében  évente átlagosan kb. 20 - 48% költségmegtakarítás érhető el.

A huzatszabályzó gátolja a szélbefúvást, a meglévő huzatot azonban csökkenti.

Előnye a szeles időjárás közepette jelentkezik azáltal, hogy csökkenti a szél szívó hatását. Gátolja, hogy a szél kiszívja a meleget és az éghető gázokat a kéményből, illetve az égéstérből.

Nem csak túlméretezett, hanem normál kéményekhez is ajánlott.

 

Használatával a szénmonoxid mérgezés veszélye csökkenthető.

 

Működése:

A huzatszabályzó állandó, az átlagosnál magasabb hőmérsékletet hoz létre a kéményben illetve az égéstérben, javítva ezzel az égés hatékonyságát. Amennyiben túlzott huzat alakul ki a kéményben, a készüléken több levegő áramlik keresztül, mint amennyi pont ideális (gázkazán esetében a hígítólevegő mennyisége növekszik meg), ilyen esetekben megoldás a huzatszabályzó kéménykalap, mely tökéletesíti az égést. Kéményben, égéstérben megakadályozza a káros anyagok lerakódását.

A környezetre káros égéstermékek hatékonyabb elégetésével környezetbarátabb a rendszer a használatával.

Adatok