Rólunk

Cégünk több, mint 40 éve működő magyar családi vállalkozás. Fő tevékenységünk a szilárdtüzelésű (fa, biomassza és pellet) kazánok gyártása, fűtésrendszerek és épületgépészeti termékek forgalmazása. Célunk, hogy a hazai és nemzetközi piac számára kiemelkedő minőségű és megbízható Celsius termékeket kínáljunk, amelyek megfelelnek a modern kor követelményeinek és kihívásainak.

A cég alapítója Perlaki Ferenc 1982-ben egyedül, egy tető nélküli garázsban kezdte a munkát, szilárdtüzelésű kazánok bérgyártásával. Idővel nagy érdeklődés mutatkozott a jó minőségben elvégzett munka iránt.  A fatüzelésű kazánok gyártása mellett gázkazán hőcserélő gyártására is megbízást kapott. 

1989-ben a rendszerváltás hozta meg az igazi nagy változástatás lehetőségét. A magyarországi gázprogram hatására hirtelen nagy igény mutatkozott gázüzemű berendezések iránt. Elkezdtük a saját tervezésű szilárd- és gázkazánok gyártását. Kezdetben körülbelül havi 50 db sajáttervezésű kazánt gyártottunk, majd a 2000-es évekre ez a szám évi 10.000 dbra nőtt. A megnövekedett  kereslethez kellett alakítani a gyártást. Elkezdődött a gyártás gépiesítése, létszámnövelés, telephelybővítés.

A gázprogram lecsengését követően ismét a szilárdtüzelésű kazánok/ berendezések kerültek előtérbe, mint alternatív fűtési mód. Celsius kazánjaink a legkülönbözőbb tüzelőanyagokkal üzemeltethetők, pl .: fa, szén, biomassza, pellet, olaj, növényi olaj. Széles termékskálánk a 19 kW-tól 500 kW-ig terjed, ezzel minden igényt kielégítünk, legyen szó családi házról vagy ipari létesítményről. 

Fejlesztéseink során folyamatosan szem előtt tartottuk cégünk 3 alapelvét: biztonság, hatékonyság, komfort. Széles választékunkkal és esztétikus megjelenéssel igyekeztünk vásárlóink igényeit kielégíteni. Ennek eredményeként születtek meg a pellettüzelésű kazánok és a komplett fűtési rendszer csomagok is. 

Az elmúlt négy évtized során számos gazdasági problémát átvészeltünk, mindig alkalmazkodva a kor kihívásaihoz és szükségleteihez. Ez a rugalmasság és elkötelezettség tette lehetővé, hogy termékeink megbízhatósága és minősége ma is piacvezető legyen.

A családi vállalkozásként működő cégünk minden tagja elkötelezett a kiváló minőség és folyamatos fejlődés iránt. Ezért Ön biztos lehet abban, hogy a Celsius termékekkel biztonságosan és hatékonyan tudja biztosítani az otthona melegét.