Celsius Szigetelt Puffer tartály 1500 L

Celsius Szigetelt Puffer tartály 1500 L
503 814 Ft

Celsius Szigetelt Puffer tartályok előnyei:  

  • Jó Hőszigetelő képesség: C Energia osztály (EU szabványnak megfelel, tanúsítvánnyal rendelkezik)
  • Gazdaságosabb tüzelés alacsonyabb káros anyag kibocsátás mellett.
  • Esztétikus kivitel
  • Biztosítható az épület folyamatos hő ellátása ciklikus fűtés esetén is, például fatüzelés esetén az éjszakai folyamatos hő ellátás biztosítható.
  • HMV Frissvíz modul csatlakoztatásával, nincs szükség HMV tartályra

Kiszállítás alapesetben raklapon történik emelőhátfalas teherautóval.

Becsült szállítási tömeg: 265 kg

Részletek

Celsius Puffer tartályok

 

Fatüzelés esetén a hőenergia előállítás intenzitása kevésbé szabályozható, mint pl. pellet tüzelés esetén, mivel a tűztérben lévő tüzelő mennyisége ill. annak energiatartalma magasabb mint az épület pillanatnyi hőigénye.

A folyamatos energiaellátás biztosítása érdekében két megoldás közül választhatunk:

 

- Hagyományos megoldást „huzatszabályzót” használva a túlzott hőtermelés kismértékben csökkenthető az égési levegő mennyiségének csökkentésével, ebben az esetben a tüzelés hatásfoka drasztikusan csökken valamint a tökéletlen égés következtében a károsanyag kibocsátás emelkedik.

 

- Puffer használata esetén a túltermelt hőenergiát eltároljuk, majd szükség esetén felhasználhatjuk. Ennél a megoldásnál érhető el a legjobb hatásfok illetve az alacsony károsanyag kibocsátás.

 

A szilárd tüzelésű kazánok hatékonyságát és a tüzelés komfortját nagymértékben emeli a megfelelő méretű puffer tartály rendszerbe építése.

Mivel a puffer tartályban magas hőmérsékletű fűtővizet tárolunk, így könnyen belátható, hogy a jó szigetelés megválasztásával még gazdaságosabbá tehető a fűtés.

 

Méretek:

 

Puffertartály

 

Adatok
Térfogat
1 500 L