Bojler csomag forrázás védelemmel 160L - vezerlővel

Bojler csomag forrázás védelemmel 160L - vezerlővel
477 691 Ft

Rendszercsomag tartalma:

 

  • Forrázás védelem (4,0Kvs)
  • HMV Szivattyú állomás (fűtéskör ellátására is képes)
  • Használati meleg víz tartály elektromos fűtéssel (160l)
  • Vezérlő egység (Euroster 11Z)
Részletek

Részletes termék ismertető:

Forrázás védelmi szelep 4,0Kvs

 

 

Termosztatikus keverőszelep forrázás védelemmel, kicsi és közepes méretű rendszerekhez.

Anyaga melegen kovácsolt sárgaréz.

A szelep felső részén elhelyezett szabályzó segítségével állítható a kívánt hőmérsékletű használati meleg víz 35 és 60°C között.

A szelep hideg és meleg víz ágába visszacsapó szelep és szűrő van beépítve.

 

Technikai adatok:

-          Max nyomás: statikus 10bar, dinamikus 5bar

-          Max . nyomás arányok: 2:1

-          Max. táphőmérséklet: 95°C

-          Kevert vízhőmérséklet: 35-60°C

-          Pontosság: +- 2°C 

-          Max. Kvs: 4,0 (82l/perc, 1,5bar)

 

A biztonsági forrázás védelmi funkció automatikusan leállítja a meleg víz ellátást ha a keveréshez szükséges hideg víz nem áll rendelkezésre.

 

A teszteket a laboratóriumban 1bar differenciál nyomás mellett csatlakozó egységek nélkül végezték:

DN20 Kvs 4,0, a szabályzó 3-as pozícióban:          Tm=65°C, Th=15°C, Tkev=51°C                  (65l/perc)

 

 

 


 

 

 

 

Fűtéskör ellátó és HMV Szivattyú állomás

Az új fejlesztésű Celsius szivattyú állomások a legfejlettebb technológiával készülnek. A kompakt kialakításnak köszönhetően alacsony a helyigényük. Az egység EPP hőszigeteléssel rendelkezik.

Méretek: 180x302x142mm

Kötési távolság: 90mm

 

Alkalmasak kis és közép méretű fűtési körök ellátására valamint indirekt HMV tartályok fűtésére. A magas hatásfokú szinkron keringető szivattyúnak köszönhetően nagyon alacsony az energiafelhasználásuk.

Max. Fűtéskör méret: 35kW (Δt 20K)

Max. áramlás 1500 l/h

KVS: 6.0

 

A fenti adatok 6m emelési magasságú szivattyúval számított értékek. Pontosabb adatokat az alábbi diagram tartalmazza.

 

Egység tartalma:

 

Előremenő oldal:

-          ¾” hollanderes csatlakozó

-          KB hollanderes gömbcsap

-          Magas hatásfokú szinkron keringető szivattyú (elő-vezetékelve)

-          Hollanderes gömbcsap hőmérővel

 

Visszatérő oldal:

-          Hollanderes gömbcsap visszacsapó szeleppel (nyitás 20mbar) és hőmérővel

-          ¾” csatlakozó

 

 

 

 


 

 

 

 

Euroster 11Z szivattyú vezérlés

 

 

 

Az Euroster 11Z szivattyú vezérlő szilárd tüzelésű fűtőkészülékekhez alkalmazható:

  • vegyes tüzelésű kazán + indirekt használati meleg víz (hmv) tároló,
  • vízteres kandalló + indirekt használat meleg víz (hmv) tároló;
  • vízteres kandalló + puffer tartály,
  • vegyes tüzelésű kazán + puffer tartály

 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő, egy modern mikroprocesszoros vezérlés, amely grafikus kijelzővel rendelkezik. A szivattyú vezérlő két hőmérséklet érzékelővel van ellátva, amely központi fűtés keringető és használati meleg víz (HMV) szivattyú indítására képes, illetve hőmérséklet különbség számításból puffer tartály szivattyú indítására.

A hő különbség számítás azt az előnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffer szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete - ezáltal a tartályt nem hűtjük vissza a kazánnal.

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő a központi fűtés keringető szivattyú működésének vezérlésére (max 80°C) és a rendszerbe épített másik szivattyú (HMV vagy puffer, max 70°C ) vezérlésére szolgál. A szivattyú vezérlő a központi fűtés szivattyút kapcsolja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

A második szivattyú részére, a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (fontosságát) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik.

 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő antistop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a szivattyú beragadását. A szivattyú ennek során 14 naponként bekapcsol 30 mp-re. 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A szivattyú vezérlés szerves részét képezik a jeladók és kábelek.

őnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffer szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete - ezáltal a tartályt nem hűtjük vissza a kazánnal.

 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően megkönnyíti a vezérlő beállítását, amely a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik. A forgató gomb jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik. A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális ikon villog). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el.

A maximális biztonság és hibamentes működés biztosítása érdekében a vezérlő 90 °C-nál elindítja a szivattyút vészkeringetési üzemmódban, ilyenkor a kijelző villog. A készülék automatikusan visszaáll, ha a hiba megszűnt. A kazánokat a szabványoknak megfelelően biztonsági hűtőhurokkal és egyéb - a kazángyártó által esetlegesen előírt - biztonsági berendezésekkel szükséges ellátni.

olja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

 

A második szivattyú részére, a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (fontosságát) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik

 

Üzemmód

Minimális

Maximális

Mért. egység

KF szivattyúindítási hőmérséklet

20

80

°C

KF szivattyú hiszterézis

2

10

°C

Hmv szivattyú hőmérséklet

20

70

°C

Hmv szivattyú hiszterézis

2

10

°C

Differenciál (hőkülönbség)

3

10

°C

Prioritás (hmv)

Nem

Igen

°C

Érzékelő kalibrálás (KF)

-5

5

°C

Érzékelő kalibrálás (hmv, puffer)

-5

5

°C

Kézi üzemmód (KF)

Nem

Igen

°C

Kézi üzemmód (hmv)

Nem

Igen

°C

 

 

 


 

 

 

 

Elektromos bojler hőcserélővel

 

 

 

A vízmelegítők belső felületének korrózióvédelmét a 850 °C -on ráégetett zománc biztosítja. A megfelelő vastagságú (42-60mm) PUR hab hőszigetelés alacsony hő veszteséget és gazdaságos üzemeltetést biztosít. Minden vízmelegítő cirkulációs csonkkal vannak szerelve, lehetőséget biztosítva a cirkulációs hálózat csatlakoztatásra.

Fontos! A tároló minden betáp csatlakozásánál biztonsági szelep (lefúvatási nyomás: 6bar) beépítése kötelező (hidegvíz belépő, hőcserélő belépő), illetve biztonsági szerelvény csoport beépítése ajánlott. Fali, indirekt és alternatív (villamos) kombinált fűtésű vízmelegítő. Maximum. üzemi nyomás 10bar (ajánlott üzemi nyomás 6bar), cirkulációs csatlakozással.

 

Hőcserélő felület

Űrtartalom

Teljesítmény

Tömeg

1,08m²

160l

2000 W

71kg

1,08m²

180l

2200 W

81kg

1,08m²

200l

2200 W

85kg