Euroster 11Z

Euroster 11Z
33 719 Ft

Euroster 11Z vezérlő egység, mely a használati meleg víz rendszer működését felügyeli, irányítja

Részletek

Euroster 11Z szivattyú vezérlés

 

 

Az Euroster 11Z szivattyú vezérlő szilárd tüzelésű fűtőkészülékekhez alkalmazható:

  • vegyes tüzelésű kazán + indirekt használati meleg víz (hmv) tároló,
  • vízteres kandalló + indirekt használat meleg víz (hmv) tároló;
  • vízteres kandalló + puffer tartály,
  • vegyes tüzelésű kazán + puffer tartály

 

11Z vezérlő

 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő, egy modern mikroprocesszoros vezérlés, amely grafikus kijelzővel rendelkezik. A szivattyú vezérlő két hőmérséklet érzékelővel van ellátva, amely központi fűtés keringető és használati meleg víz (HMV) szivattyú indítására képes, illetve hőmérséklet különbség számításból puffer tartály szivattyú indítására.

A hő különbség számítás azt az előnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffer szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete - ezáltal a tartályt nem hűtjük vissza a kazánnal.

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő a központi fűtés keringető szivattyú működésének vezérlésére (max 80°C) és a rendszerbe épített másik szivattyú (HMV vagy puffer, max 70°C ) vezérlésére szolgál. A szivattyú vezérlő a központi fűtés szivattyút kapcsolja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

A második szivattyú részére, a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (fontosságát) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik.

 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő antistop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi a szivattyú beragadását. A szivattyú ennek során 14 naponként bekapcsol 30 mp-re. 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A szivattyú vezérlés szerves részét képezik a jeladók és kábelek.

őnyt eredményezi, hogy csak abban az esetben indítja a HMV, vagy puffer szivattyút, ha a kazán melegebb, mint a tartály hőmérséklete - ezáltal a tartályt nem hűtjük vissza a kazánnal.

 

Az EUROSTER 11Z szivattyú vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően megkönnyíti a vezérlő beállítását, amely a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik. A forgató gomb jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik. A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális ikon villog). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el.

A maximális biztonság és hibamentes működés biztosítása érdekében a vezérlő 90 °C-nál elindítja a szivattyút vészkeringetési üzemmódban, ilyenkor a kijelző villog. A készülék automatikusan visszaáll, ha a hiba megszűnt. A kazánokat a szabványoknak megfelelően biztonsági hűtőhurokkal és egyéb - a kazángyártó által esetlegesen előírt - biztonsági berendezésekkel szükséges ellátni.

olja be, ha a hőmérséklet meghaladja a megadott bekapcsolási küszöböt és a hiszterézis értéket, és leállítja a szivattyút, ha a kazán lehűl.

 

A második szivattyú részére, a bekapcsolási hőmérsékleten kívül, a felhasználó állítja be a megadott hőmérséklet különbséget. A szivattyú ennek a hőmérsékletnek az elérése után kezd működni. A szivattyúk prioritását (fontosságát) a menüben meg lehet határozni, ezáltal az üzemmód sorrendje változik.

 

Bekötési ábra:

 

 

1. EUROSTER 11Z vezérlő 
2. Hmv érzékelő
3. Hmv vagy puffer tároló
4. Hmv szivattyú
5. Fűtőkészülék
6. Kazán érzékelő
7. Kazán szivattyú
8. Fűtőtest

 

Kijelző magyarázat:

 

 

1. A beállított paraméter neve (hőmérséklet, hiszterézis, kalibrálás)
2. Kazán hőmérséklet érzékelő
3. Kézi üzemmód - az aktuális szivattyú ikon megjelenik hmv/kf (az üzemmód aktiválása után a készülék automatikusan visszakapcsol)
4. Riasztás - villog a kijelző riasztás esetén (érzékelő-szakadás, vészhő)
5. Működési állapot
6. Hmv vagy puffer szivattyú (a szivattyú működésekor a szimbólum megjelenik)
7. KF szivattyú (a szivattyú működésekor a szimbólum megjelenik)
8. KF hőmérséklet
9. Hmv, vagy puffer hőmérséklet
10. Hmv, vagy puffer érzékelő
11. Prioritás beállítása a szivattyúk között (elsődleges vagy párhuzamos)

 

Műszaki adatok:

 

Üzemmód

Minimális

Maximális

Mért. egység

KF szivattyúindítási hőmérséklet

20

80

°C

KF szivattyú hiszterézis

2

10

°C

Hmv szivattyú hőmérséklet

20

70

°C

Hmv szivattyú hiszterézis

2

10

°C

Differenciál (hőkülönbség)

3

10

°C

Prioritás (hmv)

Nem

Igen

°C

Érzékelő kalibrálás (KF)

-5

5

°C

Érzékelő kalibrálás (hmv, puffer)

-5

5

°C

Kézi üzemmód (KF)

Nem

Igen

°C

Kézi üzemmód (hmv)

Nem

Igen

°C

 

 

Adatok