Elektromos és keverőszelep nélküli szivattyúállomással 5/4"

Elektromos és keverőszelep nélküli szivattyúállomással 5/4"
798 511 Ft

Rendszercsomag tartalma:

  • Szigetelt Osztó – Gyűjtő szivattyú állomásokhoz 5/4”-os (2 körös)
  • Fűtésköri szivattyúállomás elektromos keverőszeleppel 5/4”-os
  • Fűtésköri szivattyúállomás keverőszelep nélkül 5/4”-os
  • UNI2 (keverőszelep és szivattyúvezérlő)
Részletek

Részletes termék ismertető

 

2 körös szigetelt osztó - gyűjtő 5/4"-os szivattyú állomásokhoz

 

Distributor 2-way 5/4

 

Alkalmazható  7,25m3/h, 165kW (Δt20K) max. 6bar.

Szivattyú állomás csatlakozások 5/4"”

Puffer csatlakozás 2"

 

 

 


 

 

 

 

Fűtéskör ellátó szivattyú állomás, szervo motoros keverőszeleppel, 5/4"-os 

Az új fejlesztésű Celsius szivattyú állomások a legfejlettebb technológiával készülnek. A kompakt kialakításnak köszönhetően alacsony a helyigényük. Az egység EPP hőszigeteléssel rendelkezik.

 

Méretek: 250x400x170mm

Kötési távolság: 125mm

 

Alkalmasak kis és közép méretű fűtési körök ellátására. A magas hatásfokú szinkron keringető szivattyúnak köszönhetően nagyon alacsony az energiafelhasználásuk.

 

Max. Fűtéskör méret: 93kW (folyamatos Δt 20K)

Max. áramlás 4000 l/h

KVS: 13.0

Szivattyú típus: Wilo Stratos Para 30/1-8

 

Pontosabb adatokat az alábbi diagram tartalmazza.

 


 

Egység tartalma:

Előremenő oldal:

-          5/4” hollanderes csatlakozó

-          3-járatú keverőszelep

-          Magas hatásfokú szinkron keringető szivattyú (elő-vezetékelve)

-          Hollanderes gömbcsap hőmérővel

Visszatérő oldal:

-          Hollanderes gömbcsap visszacsapó szeleppel (nyitás 20mbar) és hőmérővel

-          T idom

-          5/4” csatlakozó

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Szivattyú állomás keverőszelep nélkül 5/4"-os


Az új fejlesztésű Celsius szivattyú állomások a legfejlettebb technológiával készülnek. A kompakt kialakításnak köszönhetően alacsony a helyigényük. Az egység EPP hőszigeteléssel rendelkezik.

Méretek: 250x400x170mm

Kötési távolság: 125mm

 

Alkalmasak közepes és nagy méretű fűtési körök ellátására valamint nagy tárolókapacitású indirekt HMV tartályok fűtésére. A magas hatásfokú szinkron keringető szivattyúnak köszönhetően nagyon alacsony az energiafelhasználásuk.

Max. Fűtéskör méret: 111 kW (Δt 20K)

Max. áramlás 4800 l/h

KVS: 21.0

Szivattyú típus: Wilo Stratos Para 30/1-8

 

A fenti adatok 8m emelési magasságú szivattyúval számított értékek. Pontosabb adatokat az alábbi diagram tartalmazza.Szivattyú 5/4" (180mm) 

 

Egység tartalma:

 

Előremenő oldal:

-          5/4” csatlakozó

-          KB hollanderes gömbcsap

-          Magas hatásfokú szinkron keringető szivattyú (elő-vezetékelve)

-          Hollanderes gömbcsap hőmérővel

 

Visszatérő oldal:

-          Hollanderes gömbcsap visszacsapó szeleppel (nyitás 20mbar) és hőmérővel

-          5/4” csatlakozó

 

 

 


 

 

 

 

EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlő

 

Magyar nyelvű menürendszerrel!

Az EUROSTER UNI2 egy széleskörűen alkalmazható multifunkcionális, mikroprocesszoros vezérlőegység, amely öt vezérlő tudását egyesíti.

 

A fűtésrendszer vezérlőben elhelyezésre került két különálló keverőszelep és hozzátartozó szivattyú vezérlés, amely szobatermosztát jellel is indítható, és külső hőmérséklet érzékelő alapján modulálható. Két különálló termosztát jel fogadására alkalmas, amely feszültségmentes. A keverőszelepeket heti programozás alapján is vezérelhetjük hűtésre-fűtésre.

 

Az EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlő további funkció ellátására is szolgál: használati melegvíz (hmv) szivattyú indítására, amelynek a munka üzemmódja kiválasztható (elsődleges, vagy másodlagos). Ezeket az üzemmódokat heti programozás alapján is megadhatjuk. A fűtésrendszer vezérlő továbbá alkalmas cirkulációs szivattyú indítására, amelynek nagy előnye, hogy a szivattyú indítás két különálló üzemmódban indítható: hőmérséklet figyelésre, vagy idő meghatározásra. Mindezeket heti program alapján is.

+ automata vészkeringtetés

+ padlóhőmérséklet temperálás

 

A fűtésrendszer vezérlő további kazánok indítására is alkalmas (pl.: gázkazán). A beérkező szobatermosztát jelek alapján zár egy feszültségmentes kontaktust.

Az EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlőben több biztonságot szolgáló beállítási lehetőség található. Túlforrás védelem, túlhűlés védelem, fagyvédelem, és a keverőszelepeknél egy vészleállító hőmérséklet, amely a rendszer védelmét szolgálja az esetleges meghibásodott keverő motorok esetén.  A fűtésrendszer vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően pontos és széleskörű tájékoztatást ad a folyamatos működésről, ezzel megkönnyítve a készülék beállítását, ellenőrzését.

 

Az EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlő alkalmazható puffertartályokhoz és kazánokhoz, mert rendelkezik túlfűtés-védelemmel (túlfűtéskor termosztát jel felülbírálás történik és jelet kapcsol az „alarm” kimenetre egyéb eszközök indítása céljából).

Az EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlő alkalmazható gázkazán, automata adagolású kazán indítására, és a vezérlőhöz kapcsolt gépészeti berendezések (szivattyúk, keverőszelepek) működtetésére, puffertartályból különböző hőmérsékletű egységek vezérlésére.

A fűtésrendszer vezérlőnek széleskörű a kompatibilitása. Könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is. A fűtésrendszer vezérlő alaptartozékai a jeladók, érzékelők. Az EUROSTER UNI2 vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően megkönnyíti a vezérlő beállítását, amely a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik.

A forgató gomb  egyszeri megnyomásával és jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik. A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális menü látható). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el a beállítás. A fűtésrendszer vezérlőben két menü található: főmenü és szervizmenü. A szervizmenüben aktivált egységek a főképernyőn megjelenítésre kerülnek, és jelzik az aktuális működési állapotot.

 

Az EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlő 2 db három-, vagy négyutas keverőszelep kiszolgálására is szolgál. Minden keverőszelep mozgató motor típushoz alkalmazható, amely 230 V-os és önálló végállás kapcsolóval rendelkezik (három pontos). Az EUROSTER UNI2 fűtésrendszer vezérlő a keverőszelepet nem időalapon, hanem hőmérséklet dinamikai alapon vezéreli. Ez azt eredményezi, hogy a vezérlő a kevert körön beállított értéket és nyitási dinamikát követi. Előnye: mindig a hőmérsékletet figyeli és nem a szelep nyitási állapotát.

 

Mozgatási dinamika hőmérséklet és ellenőrzési idő függvényében:

 

 

A fűtésrendszer vezérlő által működtetett egységek:

 

 

1. Ekvitermikus (külső hőmérséklet) érzékelő
2. Termosztát (potenciál-független jelkimenet)
3. Szelepérzékelő
4. Szivattyú
5. Keverőszelep
6. Puffertartály, vagy kazánérzékelő
7. Termosztát
8. Szelepérzékelő
9. Szivattyú
10. Keverőszelep
11. Hmv szivattyú
12. Hmv érzékelő
13. Cirkulációs szivattyú
14. Cirkulációs érzékelő

 

 Az EUROSTER UNI2 vezérlő összeszerelés módja:
Az összeszerelést megfelelő villamossági szakképesítéssel rendelkező szakember végezheti el! Az érzékelőt a kazán legmelegebb pontjára, merülőhüvelyben, vagy az előremenő melegvíz kivezetésénél kell rögzíteni szorítópánttal és elszigetelni a külső hőmérsékleti tényezőktől (semmilyen folyadékba sem meríthető). A szivattyúk tápvezetékét a következő módon kell csatlakoztatni: kék és barna - 230V, zöld-sárga (védelmi) a testhez kell csatlakoztatni.
PE- FÖLDELÉS (SÁRGA-ZÖLD)
N- NULLA (KÉK)*
L- FÁZIS (BARNA)*
* Figyeljen a fázis helyes bekötésre!
A vezérlőt Din 35mm-es sínre pattintva falon kívüli, vagy süllyesztett dobozban kell elhelyezni.

 


A kazánokat az aktuális szabványoknak megfelelő biztonsági hűtőhurokkal és egyéb biztonsági berendezésekkel szükséges felszerelni. A keverőszelep hőmérsékleti beállításánál figyelembe kell venni a gépészeti technológiának megfelelő hőmérsékletet! Túl magas hőmérséklet károsíthatja a rendszert. Nem szabad magasabb áramerősségű biztosítékot használni, mert az a vezérlő meghibásodásához vezethet.

Az EUROSTER UNI2 hűtés fűtés vezérlőn a fűtésszezon előtt és közben ellenőrizni kell az elektromos vezetékek műszaki állapotát, a vezérlő rögzítését, esetleges szennyeződésektől le kell tisztítani. Az elektromos berendezések földelésének mérését el kell végeztetni.

Garancia idő a vásárlástól számított 24 hónap. Az EUROSTER biztosítja a termék díjmentes cseréjét amennyiben a hibát a gyártó okozta. A jótállás nem vonatkozik azokra a hibákra és károkra, melyek a termék szakszerűtlen beszerelése vagy használata folytán keletkeztek, mechanikus sérülésekre és olyan meghibásodásokra melyeket, villámlás, elektromos zárlat, vagy túlterhelés okozott. A HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐT TILOS BÁRMILYEN FOLYADÉKBAN HASZNÁLNI! Ez az érzékelő meghibásodását és a jótállás elvesztését eredményezheti.

Beállítás

Érték

Egység

Üzemmód

Minimális

Maximális

1.Szelep 1-2

15

90

°C

2. Szelep 1-2 vészleállítási hőm.

45

100

°C

3. Szelep 1-2 hiszterézis

0

5

°C

4. Szelep 1-2 sebesség

1

64

 

6. Szelep 1-2 külső hőm.

-20

10

°C

7. Szelep 1-2 fagyvédelem

0

5

°C

8. Hmv

40

80

°C

9. Hmv hiszterézis

2

15

°C

10. Hmv túlmelegedés

2

20

°C

11. Hmv vészhőmérséklet

75

100

°C

12. Hmv fagyvédelem

0

5

°C

13. Cirkulációs szivattyú

20

50

°C

14. Cirkulációs szivattyú hiszt.

2

15

°C

15. Cirkulációs fagyvédelem

0

5

°C

16. Leállítási hőmérséklet

10

40

°C

17. Leállítási hiszterézis

2

15

°C

18. Túlmelegedés

0

20

°C

19. Túlforrás (puffer, kazán)

60

120

°C

20. Érzékelők kalibrálása

-5

5

°C

21. Heti programozás

7 nap 24 órás lebontással

Tápellátás

230V, 50Hz

Teljesítmény felvétel

4W

Keringető szivattyú kimeneti terhelése

200W

Keverőszelep

100W

Környezeti hőmérséklet

0-65 °C

Hőmérséklet mérési tartomány

0-110 °C

Hőmérséklet beállítási tartomány

15-90 °C

Szivattyúindulási küszöb

10-40 °C

Hiszterézis

0-5 °C

Hőmérséklet pontosság

1 °C

Védettség

IP20

Kijelző

LCD

Vészindítási hőmérséklet

60-120 °C

 

Falon kívüli elosztódobozba szerelt.

Adatok