Buffer tanks and DHW tanks

Insulated buffer tanks and DHW tanks

 

If a buffer tank is used, the excess heat energy is stored and then used if necessary.

High efficiency and comfort in case of solid combustion!

View:
Sort by:

Celsius Puffer tartályok

Fatüzelés esetén a hőenergia előállítás intenzitása kevésbé szabályozható, mint pl. pellet tüzelés esetén, mivel a tűztérben lévő tüzelő mennyisége ill. annak energiatartalma magasabb mint az épület pillanatnyi hőigénye.

A folyamatos energiaellátás biztosítása érdekében két megoldás közül választhatunk:

- Hagyományos megoldást „huzatszabályzót” használva a túlzott hőtermelés kismértékben csökkenthető az égési levegő mennyiségének csökkentésével, ebben az esetben a tüzelés hatásfoka drasztikusan csökken valamint a tökéletlen égés következtében a károsanyag kibocsátás emelkedik.

- Puffer használata esetén a túltermelt hőenergiát eltároljuk, majd szükség esetén felhasználhatjuk. Ennél a megoldásnál érhető el a legjobb hatásfok illetve az alacsony károsanyag kibocsátás.

 

A szilárd tüzelésű kazánok hatékonyságát és a tüzelés komfortját nagymértékben emeli a megfelelő méretű puffer tartály rendszerbe építése.

Mivel a puffer tartályban magas hőmérsékletű fűtővizet tárolunk, így könnyen belátható, hogy a jó szigetelés megválasztásával még gazdaságosabbá tehető a fűtés.

 

Celsius Puffer tartályok előnyei:  

-          Jó Hőszigetelő képesség: C Energia osztály (EU szabványnak megfelel, tanúsítvánnyal rendelkezik)

-          Gazdaságosabb tüzelés alacsonyabb káros anyag kibocsátás mellett.

-          Esztétikus kivitel (egységes műanyag burkolat)

-          Biztosítható az épület folyamatos hő ellátása ciklikus fűtés esetén is, például fatüzelés esetén az éjszakai folyamatos hő ellátás biztosítható.

-          HMV Frissvíz modul csatlakoztatásával, nincs szükség HMV tartályra